Rådyr jakt Estland

CUSTOM TOUR

DIFFICULTY:

Rådyr jakt Estland, Capreolus capreolus

Det mest talrige klovdyr i Estlands skove. Rådyrbestanden er for tiden god. Individernes gennemsnitlige vægt hos os er 25-30 kg. I 2007 blev der nedlagt 19 643 dyr, i 2008 – 18 006, i 2009 – 15 716, i 2010 – 5075 rådyr.

Rådyrenes parringstid ligger fra sidst i juli til sidst i august. I denne periode kan man høre bukkenes kraftige gøen og hindernes stille piben. Når to bukke mødes, vurderer de hinandens gevir, kropsbygning og mod. Hvis det står klart, at den ene af bukkene ikke er tilstrækkeligt stor til at modstå den anden, så flygter den svageste. Men hvis begge bukkene finder, at de er tilstrækkeligt stærke, så begynder en styrkeprøve. Der kæmpes, indtil en af bukkene flygter eller omkommer. Den stærkeste buk får retten til at parre sig med en hind. Rådyrene føder 1–2 (sjældent 3) plettede kalve, som i begyndelsen har svært ved at klare sig. De nedlægges af losser, bjørne, ulve og endda ræve. Mange rådyr omkommer også ved høstarbejde og i vejtrafikken.

SIMILAR TOURS