Los jakt Estland

CUSTOM TOUR

DIFFICULTY:

Los jakt Estland, Felis lynx

Det eneste i Estland naturligt fastboende kattedyr. Vejer gennemsnitligt 20 – 25 kg. Fortærer efter forskellige videnskabelige skøn årligt 40 – 80 rådyr. Rekordkraniet fik 28,99 CIC-points (2. plads i verdensranglisten), rekordskindet fik 214,84 CIC-points, hvilket er verdensrekord. I 2007 blev der nedlagt 76 individer, i 2008 – 150, i 2009 – 184, i 2010 – 180 losser.

De i de seneste år nedlagte losser har alle været hanner af medaljeklasse.

Der blev i jagtsæsonen 2009/2010 for hele Estland udstedt 210 tilladelser til nedlægning af los; men man fik kun ram på 180 losser.

Løbetiden ligger i februar-marts. En hun kan blive fulgt af op til 5 hanner. Hunnen er rede til parring i 3 dage, drægtigheden varer 63–74 dage.

En vellykket losjagt sikres af nyfalden sne og en god jagthund, som jager lossen op i et træ. Vi anbefaler at komme til drivjagt på los sammen med mindst 5 venner. Lossen bevæger sig meget stille, og om vinteren falder farven på dens pels sammen med naturens farver, dermed er den vanskelig at få øje på. Vi anbefaler at følge vejrudsigten, og når der loves nysne, da at pakke kufferten og flyve til Estland.

SIMILAR TOURS