Brun bjørn jakt, Ursus arctos

CUSTOM TOUR

DIFFICULTY:

Brun bjørn jakt, Ursus arctos

Det største rovdyr i Estlands skove. De hos os levende bjørne tilhører den middelstore race, vægt 90 – 340 kg. Rekordkraniet er målt til 67,46 CIC-points (rekord for Baltikum, en 10. plads i verdensranglisten). I 2007 blev der nedlagt 27, i 2008 37 bjørne.

Bjørn, med undtagelse af hunbjørne med unger, må jages med anstands- eller pürschjagt fra 1. august til 31. oktober i områder, hvor de har forrettet skader, med det formål at undgå fremtidige skader. Således må man nedlægge såkaldte plagebjørne.

I 2009 blev der givet tilladelse til at nedlægge 60 bjørne; men til slutningen på sæsonen var der kun nedlagt 40–45 bjørne. I 2010 var der ligeledes givet tilladelse til at nedlægge 60 bjørne; men 57 dyr blev nedlagt. I 2011 var kvoten på 65 bjørne.

Til bjørnejagt beder vi om at reservere plads mindst 3 måneder inden jagten.

 

SIMILAR TOURS